העצמה אנושית

ניהול פרוייקטים במשאבי אנוש: גיוס, הדרכה ורווחה.

ייעוץ והכוונה תעסוקתית



יום רביעי, 14 בדצמבר 2011

כוחה של מילה בראיון עבודה

ראיון עבודה, הוא דיאלוג בין המראיין למרואיין, ראיון יחשב כמוצלח עבור המראיין כאשר 90% מזמן הראיון הוא יעסוק בהנחייה והקשבה למרואיין בעוד זה מספר על ניסיונו המקצועי וכישוריו. ואילו רק 10% מהזמן יוקדש להצגת החברה והתפקיד.
לעומת זאת ראיון יחשב כמוצלח עבור המרואיין כאשר ב-100% מהזמן המוקדש לו הוא יצליח להעביר את המסר כי הוא המתאים ביותר לתפקיד. 

הבעיה מתחילה כשאנחנו באופן טבעי כיצורים חברתיים, נוטים לדבר יותר מידיי, וכשזה קורה מילה אחת לא במקום יכולה לפסול אותנו מקבלה לעבודה. אנחנו נוטים לדבר יותר מידיי מכמה סיבות: מתוך מחשבה שזה מה שמצפים מאיתנו,לחץ מהסיטואציה, תחושת קירבה למראיין או בגלל שאיננו מצליחים להבחין בין עיקר לטפל. 

על מנת להימנע מפטפטת מיותרת בראיון יש להתכונן ולתרגל את הסיטואציה ואפילו להכין רשימה של מסרים שאותם אנחנו מעוניינים להעביר ולבחון כיצד מעבירים למראיין את המסר באופן המדוייק והנכון ביותר.


לסדנת הכנה אישית לראיון עבודה, ניתן ליצור קשר:
human.power.2010@gmail.com

 הצטרפו לדף הפייסבוק:
https://www.facebook.com/#!/human.power.b.2010



תגובה 1:

  1. כל ראיון עבודה אליו הגעתי עד כה נראה שונה לגמרי אחד מהשני, ולכן קשה מאוד להתכונן. פעם העדפתי ללכת "על עיוור", אבל היום אני בכל זאת מעדיפה לקרוא על החברה בה אני מועמדת טרם הראיון, לחשוב איך אני מעוניינת להציג את עצמי, יתרונות, חסרונות ועוד.

    השבמחק